top of page

Är din mage i obalans?

Uppdaterat: 19 jan.

Det är så lätt att magen hamnar i obalans särskilt under sommaren, då det för de flesta blir annan typ av mat och på andra tider än vanligt.

Även fler resor med stillasittande i bilen, på tåget, eller flyget. Även andra sovtider än vanligt. Och visst ska vi unna oss att njuta av sommaren på alla sätt. Det är ju en alldeles underbart ljuvlig tid på året. Men när magen ber om hjälp behöver den få det.


Då kan Trifala vara det som behövs. Det ger visserligen inte omedelbar verkan men hjälper tarmen att få balans och läkning. Trifala består av tre indiska frukter: Amalaki, Bibhitaki och Haritaki. Dessa tre frukter har använts under tusentals år för sin positiva verkan på matsmältningen. Frukterna torkas och mals till pulver eller tabletter.


Funktion:

Trifala renar, stärker och förbättrar matsmältningen och reducerar toxiner (ama). Har du haft långvariga besvär behöver du använda Trifala varje dag under minst 4-5 månader för bäst resultat.


Användning:

Du använder Trifala vid oregelbunden, trög eller orolig tarm och även om du har mycket gaser i tarmarna.

Hjälper alla tre doshorna och deras säten i kroppen: tjocktarm (Vata), tunntarm (Pitta) och magsäck (Kapha).

Du kan även använda Trifala vid diarré, men ta då med svalt vatten och minska mängden pulver/tabletter.


Positiv bieffekt:

Efter lång tids användning har du inte enbart hjälpt magen utan även stärkt nervsystemet och ögonen.


Dosering:

Ta 1/2-1 tsk pulver i kokt och lite avsvalnat vatten eller 2 tabletter vid sänggåendet eller före kvällsmaten. Ta tabletterna med kokt avsvalnat vatten.


P.S. Nu när jag sålt webbshopen och inte heller har butiken kvar så kan du söka Trifala på annat håll.

T ex finns det hos Human Health i Luleå som köpt AyurVeda Livsbalans webbshop OCH fortsätter att driva den fast förstås i annat namn!


Ha en underbar dag!

Kram

Pia Jonna


75 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page