top of page

Börjar med att rensa magen!

Uppdaterat: 21 jan.

God fortsättning på nya året!

Hoppas att du också haft det fint under jul och nyår.

Jag har haft det mysigt och firat tillsammans med de bästa i mitt liv.


Jag vet inte hur du känner nu men själv är jag oerhört taggad för ett nytt år.

Är så tacksam för 2022 och allt jag fått vara med om, både privat och på jobbet. Och nu är jag redo att ta mig an det här året.


Nu är det nystart och rensning av magen som gäller. Inte för att jag ätit mycket mer mot vad jag brukar. Nej, men jag har ätit och sovit på andra tider än vad jag brukar. Min kropp vill ha regelbundenhet och min mage är superkänslig. Men det är värt att ändra för att uppleva allt det som hänt!


När jag började med Ayurveda blev jag väldigt strikt i min livsstil under många år. Vilket var nödvändigt för att min reumatiska sjukdom skulle bli mindre märkbar i mitt liv.

Men med alla år nu som jag levt ayurvediskt så funkar det för mig göra små "avhopp" då och då. Jag vet ju hur jag ska göra efteråt för att återställa balansen i kroppen. Men allt ruckar jag inte på! Insmörjning med olja och några andra vanor följer alltid med mig, även då jag är på resande fot.

Men just nu är jag hemma och ledig från jobbet. Jag håller på med en agni-kur som ska pågå under 3 dagar.

Senast jag gjorde den var i början av augusti.


En agni-kur är en reningskur för att normalisera matsmältningselden - Agni.

Med kuren får magen vila och återhämtning.

Jag dricker varma ört-teér, äter grönsakssoppa och/eller rissoppa som ska innehålla kryddor för matsmältningen. Igår kväll startade jag med de saker som hör till kuren.

Och tidigt i morse var det dags för den dryck som ska innehålla en liten mängd ricinolja! Det sätter sprätt på magen så det gäller att hålla sig nära toaletten!!!

Och det är viktigt att mängden ricinolja anpassas efter vilken kroppstyp man är. Till och med MYCKET VIKTIGT att det blir rätt mängd!


I morgon är en återanpassningsdag då jag ska fortsätta äta lättsmält mat och dricka varma drycker. Ja, alltså det är ju precis så som jag brukar göra och som jag mår allra bäst av. Det känns skönt med alla dessa fantastiska verktyg som jag fått genom Ayurveda.

Och efter en Agni-kur brukar det bli en härlig lätthetskänsla i kroppen.


Kram och kärlek

Pia Jonna


P.s. Om du gått egenvårdskurs hos mig och vill testa Agni-kuren så delade jag ut den till er under Steg 2.36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page