top of page

BARA FÅ VA MIG SJÄLV...

Uppdaterat: 21 jan.

Det vore en självklarhet för varje barn att få längta och glädjas åt ett nytt läsår.

Idag är det skolstart, i alla fall här i Karlstad.

Ett långt sommarlov är slut och många barn ser fram emot skolstarten med glädje, men tyvärr känner inte alla så.

Många barn har i stället en stor klump i magen, känner ångest och längtar absolut inte tillbaka till skolan på grund av mobbing.


Det borde vara en självklarhet för varje barn att få längta och glädjas åt ett nytt läsår.

Det borde vara en självklarhet för varje barn att inte bli kränkt med elaka och otäcka kommentarer eller att bli påhoppad på raster eller till och från skolan.


Att mobbing i skolan kan få fortsätta år efter år är för mig en gåta. Helt ofattbart att så många plågas år efter år utan att något görs för att få stopp på det.

Det finns så många som vittnar om att deras skoltid var en plåga.

Jag har träffat ett flertal personer som blivit mobbade under sin skoltid och som berättar att inget gjordes för att stoppa det. För en del höll mobbningen på under alla år som de gick i grundskolan.


Den som är trygg i sig själv och som har en stark självkänsla har inget behov av att kränka andra. Den som mobbar, kränker och utesluter projicerar ut sin egen inre smärta på andra.


Lalehs låt, ”Bara Få Va Mig Själv” är så bra...


"För idag ska de höra sanningen Jag ska aldrig ta skit igen Jag ska bara vara mig själv (ba', ba') Bara få va' mig själv Jag ska bara vara mig själv (ba', ba') Vill bara få va' mig själv"


Varm kram

Pia Jonna


Jag har själv ingen erfarenhet av mobbing i skolan men den fanns på annat håll. Så jag vet hur kränkningar och uteslutning känns. När orden sagt om och om igen och kränkningarna upprepats, så tror man till slut på allt. Sedan tar det lång tid att få bort det.

35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page