top of page

Det är aldrig omöjligt

Uppdaterat: 18 jan.All förändring och expansion beskrivs inom Ayurveda som en process i fyra steg: 1. Det gamla lämnas 2. Ett mellanrum uppstår 3. Förändringen sker i mellanrummet 4. Det nya föds


Då och då i livet behöver vi alla lämna det som inte längre gagnar oss. Beteenden vi inte längre vill ha. Jobb vi tröttnat på. Människor som vi växt ifrån. Människor som inte behandlar oss väl. Ja, du fattar vad jag menar. Listan kan göras lång.


Men när du tar beslutet att lämna uppstår ett mellanrum. Och i mellanrummet finns ingen tidsgräns. Inte hur länge du behöver stanna där. Inte heller vet du kanske specifikt vart du är på väg eller vilken din riktning blir.


Det kan kännas hopplöst, ensamt, förvirrande, du kan känna tvivel och frustration.


Fast det är just där, i mellanrummet som det händer. När du släppt det som inte längre gagnar dig. Fast det kanske känns som om du befinner dig i en tunnel och att du färdats i den länge.

Det kanske känns som att allt stannat stilla. Du vet varken ut eller in. Men ge inte upp!

Det är efter det som det nya föds. Du känner ny energi. Du hittar nya vägar. Du känner nu en annorlunda längtan än du tidigare gjort. Känner att det gamla som påverkat dig finns inte längre.

Det gamla som du egentligen länge varit så trött på. Du känner en ny kraft. Du känner en ny inspiration för livet och nyfiken på vad som nu ska hända. Du får ett flow.


Alla dessa steg gör de flesta av oss då och då under livet. Ibland kan det gå snabbt och det känns som om vi är igenom och ute på andra sidan. Men ofta faller vi tillbaka igen i gamla hjulspår. Ofta behöver vi upprepa saker gång på gång.


Prova på att göra på ett annat sätt innan det nya sitter där.

Det finns egentligen ingen särskild tid som det här ska ta. Ofta gör vi etapper i livet lite då och då. Plockar bort och lägger till. Ovanor och vanor. Mönster och beteenden.


Ofta har vi med oss mönster och beteenden från många, många generationer bakåt i tiden. Och kanske vi tror att det enbart är våra föräldrar och deras föräldrar som präglar oss. Nej, det går ofta långt bakåt i tiden. (Jag vet av egen erfarenhet eftersom min dotter har släktforskat).

Det är viktigt att förstå sin historia. Utan det blir det svårare att släppa. Kanske vi till och med tror att det är vårt fast vi egentligen bär på saker som inte är vårt eget.


Det är aldrig omöjligt att förändra sitt liv.

Dock kan ingen annan kan veta vad som är bäst för dig. Den sanningen har du inom dig. Bestäm vad som är viktigt för dig och styr ditåt. Då blir det rätt.

Själv funderar jag en hel del på hur jag vill ha det i framtiden. Jag har gjort så många

förändringar i mitt liv. Särskilt de som började i och med min utbrändhet. Och jag är inte färdig ännu. Jag har mina planer och drömmar...

För mig är det viktigt. Visst vi ska förstås alla vara så mycket som möjligt i nuet. I mindfullness. Men det behövs ändå drömmar och planer och något att längta till. Och nu är det ju bara några år kvar till jag fyller 65...


Kärlek & kram

Pia Jonna

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page