top of page

Dofter och hur de påverkar läkning

Uppdaterat: 21 jan.


Dofter har stor kraft att stimulera, lugna och läka.

Har du någon gång varit upprörd, sorgsen eller utmattad och råkat möta doften av en väldoftande blomma, rökelse eller eterisk olja? Och hur du märkt att ditt sinnestillstånd ändrats till bättre?

Väldoft är stärkande för själen, sinnet och kroppen. Där ingår rökelse och 100% eteriska oljor och förstås doften av blommor.

Både rökelse, aromaoljor och blomdoft används för att förbättra luften omkring oss. För att andas in och ge lugn, energi eller avslappning beroende på vilken olja, rökelse eller blomdoft som används.

Inom Ayurveda rekommenderar vi användning av aromaoljor och rökelse för att skynda på och stärka läkningsprocesser. Det hjälper i koncentration och meditation, för att lugna känslorna, rena nervsystemet och ge frid i sinnet. Troligen är det inget annat som så snabbt kan ändra vårt tillstånd i nuet och få oss ner en fysisk nivå.

När det gäller rökelser så har jag märkt att chakra-rökelser fungerar väldigt bra som hjälp för att balansera kropp och sinne. Och det är alltid så fint när kunder kommer in i butiken och doftar på de rökelser som finns där. Och när kunden hittar en doft som verkligen lyfter.

Samma sak vid en marmabehandling då sinnet och kroppen är öppet för att ta emot ännu mer läkning. Ja, det är vackert...

Och om du fått marmabehandling av mig vet du ju hur kraftfulla de olika marmaoljorna är. Och hur de hjälper till att öppna upp och läka när jag varsamt masserar de olika energipunkterna.


Även när eterisk olja, som blandats i en basolja, används i "vanlig" kropps-massage sker en läkning på djup nivå.


Det är fascinerande hur lätt vi kan dras med i dofter och återuppleva tidigare händelser i livet? Vilket de är negativa eller positiva.

Vi ska aldrig underskatta känslor som vi får av dofter. Inte heller negligera hur vi reagerar på dofter överhuvudtaget för det slår an något i kropp och sinne. Doftsinnet fungerar redan när vi är spädbarn. Därför är det så lätt att "kastas tillbaka" i tiden. Under min utmattningsdepression så var det oftast dofter som triggade igång och väckte upp ångest. Det var dofter som gjorde mig uppmärksam på trauman som bitit sig fast i min kropp.

Det var fruktansvärt jobbiga år men idag kan jag känna stor tacksamhet att jag vågat dyka så djupt ner i avgrunden och söka för att kunna läka djupa sår i själen.

Eteriska oljor innehåller en stor mängd av Prana, den kosmiska livskraften.

100% rena ekologiska aromaoljor är en koncentrerad form av naturens egna dofter. De renar, öppnar kanaler, förbättrar energicirkulationen i nervsystemet, själen och sinnet. Och fungerar som en katalysator för att uppmana till rätt mängd livskraft för alla nivåer.


De rätta dofterna ger oss lugn och hjälper oss släppa negativa tankar och känslor som stör oss. Och motsatsen vet vi väl alla hur det snabbt vi kan påverkas av lukter.

En del av oss går omvägar när vi möter en person som röker, en del av oss flyr bensinångor eller avgaser medan andra inte tycker att det luktar illa. Vi kan även reagera olika från dag till dag eller vid olika sinnestillstånd.

Eftersom alla åkommor involverar någon störning eller hinder för livskraften genom Prana hjälper aromer att behandla alla åkommor.


Nu är vi ju på väg in i vårens och sommarens alla dofter, vilket ju är helt underbart.

Men under höst och vinter när alla dofter försvinner ute, så är det extra viktigt att omge sig med dofter som vi tycker om.

Själv använder jag rökelse och eteriska oljor både på jobbet och hemma.

Och jag älskar när hägg, syrener, liljekonvaljer och andra ljuvligt doftande blommor äntligen börjar sprida sin väldoft. Snart är vi där!


Allt gott!

Kram

Pia Jonna22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page