top of page

Ett rött pulver...

Uppdaterat: 17 maj


Manjistha är en rot, och när den mals blir det ett rött pulver.

Manjistha är en av de mest lugnande örterna för Pitta.


Manjistha (Rubia cordifolia) är en extremt välgörande ört för Pitta-relaterade hudproblem med inflammation och rodnad, inklusive acne och rosacea.

Örten används för att stödja leverns och njurarnas funktion.


Manjistha är milt renande för blod, lever och lymfa och brukar kunna tålas av dem vars hud annars reagerar mot renande örter. Det är en ört som är antioxidant och har anti-inflammatorisk verkan. Den används traditionellt inom Ayurveda både invärtes och utvärtes. Reducerar Pitta och Kapha.


Manjistha tar bort överskottsvärme och naturliga gifter från blodet. Det hjälper till att stödja huden så att den blir frisk, fräsch och får ett glow.

Den här färgglada örten minskar även Kapha-överskott OCH hjälper till att skapa rena kanaler i kroppen, dvs hjälper så att blod och urin får ett ett bra flöde.


Om ditt lymfsystem är blockerat

När kanalerna i lymfsystemet är blockerat brukar Manjistha vara bra.

Och om du misstänker att ditt lymf- eller blodsystem är tilltäppt kan du prova rekommendationen här nedan. Ät Manjistha under 1–3 månader eller det du blivit ordinerad av Ayurvedisk läkare eller Ayurvedisk hälsovägledare.

Och om du inte gjort någon hälsokonsultation provar du denna kur på eget ansvar. Det är ju ingen farlig ört men eftersom vi alla är olika så reagerar vi också olika på olika örter.


Kram

Pia Jonna

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page