top of page

FÖLJ DITT HJÄRTA!

Uppdaterat: 19 jan.

I de filosofiska stunderna kommer det frågor från den inre kärnan som vi behöver svara på. Frågor som bubblar upp inom oss och som då och då tvingar oss att våga ta ställning för vårt eget bästa.


Det kan bli malande tankar som; Tänk om jag gör så här, vad ska andra säga. Tänk om jag ändå skulle göra det där som jag verkligen brinner för. Tänk om min familj eller mina vänner tycker att jag är egoistisk om jag följer mitt eget hjärta.


Och så där kan du hålla på att tänka. Med ryggsäcken full av tyngande saker som trauman, mobbing, övergrepp eller vad än som finns där i säcken. Allt det som format ditt liv.

Ibland eller ofta kan du tycka synd om dig själv för att du inte blivit behandlad på ett schysst och värdigt sätt. Men då är då och nu är nu.


Tänk så här: Se det som att ditt liv är en teaterpjäs eller en film och att du är regissör.

Du är skyldig dig själv att skapa den person du vill vara. Skapa och ge dig själv den roll du vill ha. Du kan göra det även om du blivit eller blir tilldelade roller av andra. Du kan alltid fråga dig själv om du behöver acceptera den roll du blir tilldelad av någon annan.

Du har alltid valet att tacka nej, eller hur? Om du bara släpper gamla invanda mönster och beteenden och värderingar om dig själv som du eller andra skapat.


För vad händer om du tar vara på livet här och nu? Hur skulle det kännas om du ger dig den roll DU vill ha. Den DU innerst inne är...


Skriv din egen teaterpjäs och ge dig själv det bästa i alla situationer. Och det gäller inte bara dig utan det gäller för oss alla.

Och jag menar givetvis inte att vi ska trampa på andra för att känna oss lyckade och glada. Nej, det handlar om att vi tar kommandot över våra liv så att vi gör det som känns rätt i magen och i hjärtat.


Jag lovar att det fungerar bäst om vi inte är rädda för det som hänt oss tidigare i livet utan tittar djupt ner i ryggsäcken och tar reda på historien om oss själva. Tittar på vad som gjort att vi fastnat i någon roll som inte känns bra.

Så fungerade det i alla fall för mig. Och att läkas och växa på ett djupare plan gör oftast mycket ont men det är en nödvändighet för att nå en djupare förståelse om sig själv.


Kärlek till oss alla!

Pia Jonna

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page