top of page

Floden rinner inte längre här...

Uppdaterat: 19 jan.


Då, för väldigt många år sedan när jag "gick in i väggen" läste jag väldigt många böcker som handlade om psykologi, medberoende, övergrepp, trauman etc... Jag läste för att verkligen förstå. Jag ville förstå varför jag hade hamnat i detta helvete av ångest, gråt och sömnlösa nätter.

Jag ville gräva på djupet och hitta min sanning. Inte den sanning jag fått med mig från andra. Där alla talat om och bestämt vem jag skulle vara. Jag ville hitta min egen inre sanning.

Och det var alltid spännande hur böckerna faktiskt "kom till mig" hela tiden. Om jag skulle låna böcker på biblioteket så stod alltid den bok framme som jag behövde som mest just precis då. Och i psykoterapin blev jag också påvisad den bok jag för tillfället behövde.

Jag behövde också lyssna på musik med innehållsrika och berörande texter och också ta långa skogspromenader i tysthet varje dag. Allt det här var viktigt för mig. Och att ha ett stöd från min man, det har varit en stor och viktig del för mig.

Som tur är tar våra samtal om utveckling och framtida planer aldrig slut...


Ja, det som hänt från där jag var då i min långtidssjukskrivning och fram till nu är en lång historia. Och när Ayurveda kom in i mitt liv med ayurvedisk psykologi och alla läkande råd gav det mig en ännu djupare förståelse hur allt hänger samman. Och att vi påverkas av allt och alla.


Men med det här inlägget var egentligen en dikt jag ville fokusera på nu. Fast orden och upplevelserna dansar så lätt när jag sätter mig ner och påminner mig om den tiden...

Dikten dök upp för mig, någonstans ifrån, då någon gång under resans början. Dikten passade så bra in på mig då och stämmer lika bra idag.

Häromdagen dök lappen med dikten upp i en låda här hemma. Tyvärr har jag inget namn på vem som skrivit dikten, men den är så vacker och så sann...


" Floden rinner inte längre här

Länge grävde jag med spade

tag för tag

jag märkte inget.

Plötsligt var hela hennes liv förändrat, sa de.

plötsligt var hon bara annorlunda,

inget som förut.

Som en omvänd hand, sa de

henne kan inget stoppa

bara så där bara

hon har flyt, sa de Jag har ändrat flodens lopp spadtag för spadtag, sa hon. "


Varm kram till dig från mig

/ Pia Jonna

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page