top of page

I mitt badrumsskåp

Uppdaterat: 18 jan.


När jag började leva med Ayurveda, för snart 15 år sedan, kom det in så många nya saker och vanor i mitt liv.

OMG… Jag är så tacksam att jag får ha tillgång till allt det här läkande.

Som det här med oljor till exempel. Det finns banne mig oljor som kan hjälpa det mesta.

Jag startade direkt, från min första kontakt med Ayurveda, vanan att varje dag smörja och massera kroppen med varm sesamolja. I oljan tillsätter jag några droppar Vata Balans aromaolja. Det är den lilla flaskan som står längst till vänster...

Eller så använder jag den som är färdigblandad.


Vata-produkter passar superbra när det är vinter och kallt eftersom de både värmer och lugnar. Den här dagliga vanan med oljemassage har verkligen gjort stor nytta.

Innan var min hud ständigt torr, fnasig och kliade konstant och mest förstås under vintrarna när också luften blir torr, kall och uttorkande.


Varje vinter blev en plåga. Och även om jag smorde kroppen med lotion så hjälpte det inte. Och dessutom hade jag ju inte kunskapen om att en del lotion faktiskt är kylande dessutom. Inget av det där finns ju med i vårt västerländska synsätt. Att det till och med finns produkter, mat, dryck med mera som kyler ner eller värmer upp osv.


Så mycket nyttig kunskap som jag numera känner är så självklart att förstå och att följa.

Ayurveda lärde mig även att det inte hjälper att bara smörja på utsidan utan insidan är också väldigt viktigt att den får smörjning. Alla slemhinnor i kroppen behöver skyddas.

Och för att hjälpa både insida och utsida finns det oljor, örter, teer, kryddor, mat m. m.


Jag tycker det är så fantastiskt hur det går att ta hand om kroppen på ett naturligt sätt.

Massagen och insmörjningen som jag gör varje morgon gör inte bara huden mjuk och smidig… Nej, oljan gör även stor inverkan på hela kroppens system. Den gör helt enkelt underverk också på ett djupare plan.

Och jag gör alltid oljeinsmörjningen innan duschen för att skydda huden mot vattnet.


Amazing…

Oljorna på bilden är bara en del av de oljor jag använder. I mitt sängbord finns fler som jag dagligen använder men de berättar jag om vid ett annat tillfälle.


Kram

Pia Jonna


31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page