top of page

Känner du obalanser i kroppen?

Uppdaterat: 18 jan.


Eftersom både mentala och fysiska problem som vi råkar ut för förväntas ha en orsak, så måste det finnas en vana/ovana som har skapat en obalans.

Det är i det läget som många uppsöker en Ayurvedisk hälsovägledare eller Ayurvedisk läkare.

När du gör en ayurvedisk hälsovägledning så ingår det pulsavläsning. Jag tittar även på dina naglar, din tunga och dina ögon. Dessutom går jag igenom med dig hur din livsstil är, vilken/vilka doshor som dominerar dig och så ger jag dig råd utifrån det.


Det brukar så gott som alltid vara det som personen överdriver som orsakar problem. Det innebär att det bästa medlet för läkning är att ta bort det som är för mycket, eller rättare sagt normalisera ett omåttligt beteende.


Det låter lättare än det är. Det är inte så att vi inte förstår på vilket sätt vi gjort ohälsosamma val. Eller varför vi fastnat i en onyttig vana, men det är väldigt svårt att ändra en vana/ovana som blivit en del av livsstilen.


Det känns som att vi blir rubbade ur läge, det tar oftast flera månader eller kanske till och med år att genomföra en sådan förändring, trots att vi från början visste att vi behövde det.


Precis det här visar på vad som menas med obalans. Det vi vet är inte det vi gör, utan vi gör oftast som vi brukar. Det är en lång väg mellan tanke och handling.

Obalanser mellan det vi vet, och det vi väljer att göra, speglar en obalans mellan sinnet och kroppen.


I en perfekt inre balans så känner ditt sinne hur kroppen mår och du lär dig att välja det som är bäst för just den kropp som du bor i.


Ta hand om dig!


Kram

Pia Jonna


49 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Tack Pia-Jonna för alla dina kloka ord.

Ann-Marie 🙏

Like
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page