top of page

Som bomull i magen

Uppdaterat: 19 jan.

Nu avtar värmen i naturen och vi går alltmer in i den tid på året som är Vata-årstiden.

För att vara i harmoni med årstidsväxlingarna, behöver vi göra de förändringar som krävs och då kan vi möta höst och vinter utan att påverkas negativt.

I de femton år som jag själv levt med Ayurveda så märker jag hur mycket det hjälpt mig att må bättre och bättre genom att jag följer naturens rytm.

Jag vet att nu under höst och vinter, behöver jag ännu mer av det som är varmt, oljigt och lugnande för att hela jag ska hålla värmen och för att magen ska må bra.

Mina frukostvanor är således också redan ändrade och nu är det havregrynsgröt som gäller. Nytt för i höst är att jag märkt att jag förändrat hur gröten ska vara, just för mig, just denna höst.


Så här gör jag min gröt...

Direkt jag kommer upp på morgonen så börjar jag med att förbereda gröten.

Jag tar 1 dl kallt vatten och 1/2 dl eko havregryn + lite salt och lägger i en kastrull. Det får sedan stå under tiden som jag gör min yoga och mina övriga morgonrutiner som att:.

Dricka varmt vatten, skala och äta de blötlagda sötmandlarna, äta ayurvediska örter, göra solhälsningen + några fler yogaövningar och avsluta med andningsövningar.

Samma procedur varje morgon och det här är en viktig början på min dag.


Efter det koka havregrynen tillsammans med ca 1/2dl blåbär (se blåbärs-blogginlägget här).

Hälla upp på tallrik, strö på lite mald ingefära + lite mald bockhornsklöver + ca 1-2 tsk ghee + 1/2 mosad banan. Sedan röra ihop alltsammans och äta i lugn och ro. Det gör att jag och min mage mår bra.

Efter det är jag redo att göra min oljemassage och sedan ta en dusch.

Ja, just så här börjar jag min dag! Och faktum är att det inte alls tar lång tid att göra allt det här. Alla dagliga rutiner har blivit så självklara för mig och har gjort mitt liv så mycket enklare.


Hoppas du också har rutiner som gör att du mår bra!

Kram

Pia Jonna15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

تعليقات


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page