top of page

Kan en önskan bli verklig?


Om vi vill att en önskan ska bli verklig så behöver vi fokusera på det som vi vill ska hända. Och vi behöver också lämna tankarna på vad som kan gå snett. Vi ska formulera klara mål och känna in att vi redan är framme vid målet. Vi ska se oss själva på en plats eller i ett sammanhang där vi vill vara.

Vi behöver förstå att vi kan påverka och att om vi lever efter de principerna så ger det mer glädje och lätthet i våra liv.


Men visst kan det vara svårt att få till de där äkta tankarna och känslorna om vi har för mycket med oss i våra "ryggsäckar". Det kan finnas mycket i den där ryggsäcken som stör livet här och nu, som t ex gamla invanda tankemönster och pålagda förminskade uppfattningar om oss själva. Kanske finns det en tro att inte ha ett värde, att alla andra är mer värda...

Att känna sig fel och att inte tillhöra. Och tillåter vi oss själva att känna glädje och lycka?


Känner du att du har något som skaver så sök i ditt inre. Hos de flesta av oss finns pålagda skam och skuldkänslor. Skam och skuld förstör så mycket och ingen är fri från det även om det ser olika ut för var och en av oss. Det är absolut inte lätt att dyka till djupet av "ryggsäcken" men det är ett måste för att bli fri. Det är som ett detektivarbete där bit för bit faller på plats och ju mer vi förstår och accepterar desto friare blir vi. Tyngdkänslan som vi burit på våra axlar lättar för varje insikt och bearbetning som sker. Men ju svårare traumatiska händelser vi bär på desto slitsammare blir det förstås att bearbeta. Allt tar den tid som behövs. Läkning och acceptans behövs och när det smärtsamma är läkt kan vi äntligen leva livet fullt ut.


Kram

Pia Jonna

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page