Being healthy doesn´t have to be boring!

Uppdaterad: feb 11


Det är så väldigt mycket som påverkar hur vi mår. Det behövs många delar för att det ska kunna bli en helhet. Och det är inte bara maten vi äter som har betydelse. Även om den självklart är central i våra liv. Att den är nyttig och närande är viktigt, såklart.


Men det finns fler exempel på saker som vi måste ta med i helhetsperspektivet.


Bra nattsömn är bra medicin för att stärka kropp och själ.

Dagliga rutiner när vi lägger oss och när vi stiger upp.

Frisk luft och rörelse varje dag är viktigt. Och det är viktigt att få återhämtning när det blivit för mycket av allt...


En till sak vill jag nämna som påverkar hur vi mår... ,

Vi behöver omge oss med stöttande människor! Människor som behandlar oss väl. Inte hålla fast vid personer som drar ner, mobbar eller kränker oss.

( Jag kämpade länge med det själv. Det tog tid att befria sig från personer som bara fick mig att må dåligt. Det var smärtsamt när det pågick men med facit i hand var det värt alla tårar och all ångest).


Att jag nämner just dessa exempel är för att jag vet att det är det här sakerna som gjort så stor förändring för min egen hälsa och tillfrisknande från utmattningsdepression. (Det är många, många år sedan nu och jag har kommit igenom allt så därför kan jag skriva om det nu).


Det är så lätt att tro att det bara är jobbet som gör att vi hamnar i ett utmattningstillstånd.

Men det är oftast många delar i livet som gör att vi hamnar där. I alla fall var det så för mig. Många delar som skulle förstås på ett djupare plan för att sedan kunna bindas ihop till en helhet.


Numera känner att jag fick en ny chans och ett fantastiskt tillfälle till en omstart i livet.

Det kan låta väldigt konstigt men för mig känns det så. Även om det tagit oerhört många år att skala av och acceptera.

Och därför vill jag dela med mig av mina upplevelser. För jag vet att det är många därute som går igenom liknande saker. Som behöver få veta att det går att komma ur smärtsamma upplevelser.

Trauman går att läka även om det tar lång tid. Så misströsta aldrig.


Kärlek och kram!

Pia Jonna

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla