top of page

Längtar efter alla dofter


Det är februari och ganska långt kvar innan det börjar grönska ute och de första dofterna börjar komma. Å, vad jag längtar!


Vid den här tiden på året längtar jag alltid extra mycket efter vårens och sommarens alla blommor och dofter och jag är nog knappast den enda som gör det.


Jag längtar efter att få se vårens första tussilago titta fram som små solar i vägkanterna och intill husväggarna. Och vitsipporna som så snabbt bildar ett vitt täcke på marken. Både tussilago och vitsippor har kanske inte någon särskild doft egentligen men för mig är det ändå dofter som gör mig glad i sinnet.


Sedan när häggen slår ut och sprider sin härliga doft. Och när jag upptäcker de första ljusgröna bladen på björkarna. Wow!

Och syrenerna... mina favoriter! Och som vi hade massor av i trädgården när vi bodde i Filipstad. I det första huset vi köpte fanns det redan en syrenhäck som inramning på trädgården. Och när vi köpte hus nr 2 planterade vi syrenhäck runt om även där. Och vi hade en syrenberså för trädgårdsmöblerna. Helt underbart med alla dofter så nära inpå.


Ja, ja, men än är det långt till dofter ute så jag fortsätter ett tag till med lite olika "doftstämning" här hemma. Eteriska oljor ena dagen, göra små doftpåsar med lavendelblom när jag känner för det och tända rökelser. Bara att känna in och välja det som känns mest rätt den dagen.


Hur gör Du för att få sprida härliga dofter hemma hos dig?


Kram

Pia Jonna10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page