top of page

Ljuvliga lavendel


Här fortsätter jag min kavalkad med eteriska oljor...


Dags för ljuvliga LAVENDEL!!


Lavendel är den mest populära, mångsidiga och mest använda av alla eteriska oljor. När lavendel beskrivs så låter det för bra för att vara sant. Dock är ju lavendel känt, sedan tusentals år tillbaka, för att kurera det mesta.


Lavendel, med sin friska och härliga doft, har så många bra egenskaper. Den balanserar och normaliserar kropp och känslor. Lindrar, lugnar och får oss att slappna av.

Hjälper vid t ex humörsvängningar, PMS och vid depression.


Har du muskelvärk och smärta så masserar du med Lavendelolja där du har ont.

Du kan även ta några droppar eterisk olja i badet för att slappna av. Om du vill förbättra din sömn så droppa några droppar lavendelolja på en näsduk eller en tygbit och lägg under huvudkudden.


Lavendel är även bra vid förkylningar och influensa... Du kan mildra och lindra genom att göra ett ansiktsångbad.


Besväras du av huvudvärk kan du dämpa det med en kall kompress med lavendel eller ta några droppar eterisk olja och massera tinningarna.


OBS! Eterisk Lavendel-olja är den enda oljan som kan användas outspädd på huden.


Under sommaren är det bra att ha eterisk Lavendelolja i husapoteket så du kan mota bort insekter... T ex mygg... Och blir du biten så gnid en droppe Lavendelolja på bettet så slutar det att svida.


Lavendel är också känd för att effektivt och snabbt läka mindre brännsår. Använd också Lavendel som antiseptisk sårsköljning, det är effektivt och läkande.
Och självklart så används Lavendel även inom hudvård och i parfymer.


Ja, det är inte så svårt att förstå varför eterisk Lavendelolja är så otroligt populär.

Något som också är viktigt att lägga till är att den här underbara lila växten även hjälper till att balansera kroppens chakran.

Och Lavendel balanserar också alla tre doshorna: Vata, Pitta och Kapha.


Vill du beställa eterisk lavendelolja från mig så finns det på webbshopen. Annars är du välkommen in till mig i butiken i Karlstad.


Låt din kropp och själ få njuta!


Kram

Pia Jonna
21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page