top of page

Naturen betyder mycket för mig!Att bo i närheten av Vänern ger en känsla av att vara vid havet...


Eftersom jag är uppväxt på landet och att även mina förfäder bott i naturen (i de djupa Värmlands-skogarna) så tycker jag om att ha naturen nära-in-på-mig.


Som liten älskade jag att cykla iväg till sjön och bada om somrarna och det var en ganska lång väg till en badsjö. Jag gillade cykelturerna som jag alltid gjorde ensam och jag gillade de dagar simskolan hölls där. Det var kul att simma och dyka och allt var det var som ingick för att klara av de olika simmärken som fanns.


På kvällarna, när allt arbete var klart på gården brukade också pappa följa med och bada. Det var också kul även om han inte hade så mycket tid för någon längre badstund....


Jag gillar att ta bilder på vatten...

Men jag tycker även att det finns fördelar med att bo i en stad, särskilt under vinterhalvåret. Jag tycker om allt ljus som lyser upp överallt när mörkret överfaller och vi går in i höst och vinter.


För gatlyktor och ljus fanns det verkligen INTE där jag växte upp. Nej, det var helt kolsvart under höst och vinter, Ljust var det på kväll och natt enbart när det var fullmåne. Men det var underbart vackert med gnistrande stjärnor och fullmåne.


Ja, jag kan nog bara konstatera att jag vill ha omväxling i mitt liv och att jag gillar miljöombyte.


Hur känner du?


Kram

Pia Jonna
7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page