top of page

Räddaren som skapar julefrid i magen!

Uppdaterat: 17 maj

Den där räddaren som jag menar och som skapar lugn i magen är en ayurvedisk blandning av naturliga örter. Blandningen heter Avipattikar och den lugnar magen snabbt och effektivt.


Under julhelgen kan en del få för mycket av det goda och magen börjar genast ge sig till känna. Och även i andra sammanhang kan förstås magen slå bakut och börja göra ont, som den gör när du ätit någon mat som din mage inte kan smälta,


Självklart är det ju bäst att låta bli att äta det som stör magen men det är ju inte alltid så lätt, särskilt inte i sociala sammanhang. Då är det perfekt om du har med dig Avipattikar så du kan ta direkt som du känner obehaget i magen.

Det kan vara t ex halsbränna, sura uppstötningar och även om du har gaser i tarmarna.


Vanligtvis är inte de Ayurvediska ört-tillskotten en quick-fix men den här örtblandningen fungerar verkligen som en sådan.


Avipattikar finns som tablett och som pulver.

Om du väljer tabletter så ska du ta 2 stycken som du tuggar och sköljer ner med lite avsvalnat (gärna kokt) vatten. Föredrar du pulver så tar du 1 tsk som du blandar ner i lite avsvalnat (gärna kokt) vatten.

Ta Avipattikar som förebyggande 1-2 gånger per dag. Eller direkt efter maten de gånger när magen protesterar mot det du ätit.


(Många av de som söker sig till mig har magbesvär och många av dom äter Omeprasol. Under åren har ett flertal testat att byta till Avipattikar och de har gladeligen meddelat att det fungerat utmärkt. Dock vill jag på något sätt inte uppmana till att negligera om en läkare rek dig Omeprasol. Det är din kropp och ditt liv).


När du vaknar på natten...

Skulle det vara så att du vaknar på natten med illamående eller obehag i magen så kliv upp och ta Avipattikar. Sedan går du och lägger dig igen och låter örtblandningen ta hand om din mage.

Luft eller värme

När du har för mycket luft (gaser) i magen är det ett tecken på Vata-överskott. Och har du för mycket värme är det ett tecken på Pitta-överskott.

Vilket det än är så indikerar det att du ätit, druckit eller på annat sätt utsatt dig för något som stört den dosha/doshor som du har i din kroppskonstitution.


Att magen inte känns bra kan ju vara en engångsföreteelse, men om magbesvären kommer alltför tätt så måste du ta reda på vad det är som magen reagerar på. Det är superviktigt att magen är i balans eftersom den styr hur resten av kroppen ska må.


Fråga den som vet

Känner du dig osäker på hur du ska hantera din "magsituation"? Boka en tid för en ayurvedisk hälsokonsultation hos en dipl. ayurvedisk hälsovägledare eller ayurvedisk läkare. Där kommer du att få reda på hur du ska göra för att få balans i kroppen. Livet blir så mycket enklare när du vet vad du behöver i ditt liv och det handlar inte bara om maten du äter utan hela din livsstil. Och när du vet din blandning av doshor så kommer du att kunna göra de val som är rätt för just DIG.Vill du boka hos mig så finns jag i Karlstad och jag är dipl. Ayurvedisk hälsovägledare/terapeut på AyurVeda Livsbalans AB.


Allt gott till dig!


/ Pia Jonna

128 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page