top of page

Säljer en komplett behandlingsutrustning i Karlstad

Min ayurveda-verksamhet, AyurVeda Livsbalans AB Karlstad, är ju avslutad så en komplett behandlingsutrustning finns till försäljning. Finns det en köpare till den här vackra och gedigna utrustningen? Den vill få fortsätta ge läkning, vila och värme i en annan Ayurveda-verksamhet.

Med den här utrustningen kan du erbjuda kunderna: Abhyanga (oljemassage), Shirodara (oljestråle), Swedana (ångtält).

 

Det är ett vackert hantverk som tillverkats med kärlek och i naturliga, rena och giftfria material.  

Abhyanga-behandlingsbänken är i trä. Målad med filmjölkslasyr i jordfärgerna Guldockra och Caput mortum och med en speciell knackteknik.

Längd: 2,12 cm

Bredd: 98 cm

Höjd: 81 cm

 

Abhyanga-bädden/överdelen är massiv och är gjord så att den både sitter fast på ett säkert sätt OCH även går att lyfta av från benbockarna. Det här ger en möjlighet att skapa mer plats i rummet eller om/när utrustningen behöver flyttas.


När vi hade Ayurveda-utbildningar och kurser hos oss (och hade flyttat till mindre lokaler) kunde vi frigöra utrymme genom att lyfta av "bädden/överdelen, luta den mot en vägg, lägga en bordskiva på benbockarna och ställa på fruktfat och tekoppar. Vips så fanns möjlighet att ställa in bord och stolar och ett rum för Ayurveda-utbildning hade skapats.

 

Shirodara - oljestrålen

Shirodara-ställningen är gjord i koppar, vilket är både balanserande och vackert. Det enda underhåll är att putsa då och då.


Golvplattan är i trä och målad i samma färgsättning och knackteknik som behandlingsbänken.

Shirodara-ställningen är lätt att flytta eftersom det finns små hjul under golvplattan.


Vid huvudänden på behandlingsbänken finns en nedsänkt del med ett hål. I hålet fästs ett hampasnöre, långt nog så att dess ände hamnar i kastrullen som står på kokplattan under bädden.

Oljan kan då aldrig rinna ut på bädden utan bara ner på kundens panna via Shirodara-skålen och hampasnöret. Det här kan då ske alldeles ljudlöst. (Dock inga snören med på dessa bilder).

Sedan går det att försiktigt och ljudlöst skrapa ner oljan i hålet med en mjuk gummiskapa. Allt måste utföras under största möjliga tystnad i den här behandlingen.
I fotänden finns en utdragbar hylla där steamern står och som ”kopplas ihop” med ångtältet.
Swedana-tältet (ångtältet) hänger i linor och krokar i taket och hissas enkelt ner när det är dags för Swedana (ångtältet. OBS! Ångtältet är nytvättat, vitt och fräscht igen!

 

Behandlingsutrustningen säljs komplett, inte varje del för sig.


Priset: 16 000kr exkl moms eller högstbjudande.


Hör av dig om du har frågor om utrustningen etc.

Du når mig på 070-2363396 och även på mejl: pia.jonna@hotmail.com 


OBS! Bilderna är från lokalen jag hyrde och utrustningen finns numera i min bostad. Den som köper kommer att få noggrann genomgång hur utrustningen fungerar.

 

Sommaren 2010

När min man och jag startade AyurVeda Livsbalans AB sommaren 2010, så hade vi varsitt behandlingsrum och varsin sådan här utrustning. Och när vi gjorde par-behandlingarna så placerade vi om så att båda stod bredvid varandra i samma rum. Och sedan utförde vi alla moment exakt samtidigt i behandlingarna som blev helt magiska och mycket uppskattade.   

 

Ayurvedisk center i Malmö

Den ena behandlingsutrustningen är sedan tidigare såld till Anette Christensen på Ayurvediskt Center i Malmö. Anette har lovat att det går bra att komma till centret och kika på utrustningen. Ifall det är någon i den regionen som är intresserad att köpa min. Tack Anette!

 

Behandlingsutbildning i Luleå

Är du intresserad av att köpa utrustningen men du har inte behandlingsutbildningen för att kunna utföra Abhyanga-Shirodara-Swedana?

Passa på att åka till Human Health i Luleå. Kurser finns där 17–19 maj. Läs mer  

 

Utbildningar som vi gått i Luleå

Jag och min man har gått behandlingsutbildningar hos Human Health i Luleå vid flertal tillfällen. Där har vi lärt oss Abhyanga-Shirodara-Swedana, Dammarna och Marmabehandlingarna. Och jag har gått Hälsovägledarutbildningen stegen 6, 7, 8, 9, 10 där. Då var det med Lola Svedenbäck och nu är det Therese Wikström som driver vidare Human Health och som också är rektor för Ayurvedaskolan.


Det kan verka avlägset att åka till Luleå för de som bor en bit ner i Sverige men det är snabbt och smidigt med flyg från Stockholm. Tågförbindelser finns ju också men det tar sin tid att åka den långa vägen upp till Luleå, har dock provat nattåg några gånger upp till Luleå och back to Stockholm..

Bra hotell finns i närheten av Human Health lokaler. Och även privat uthyrning finns på olika ställen i stan. Jag/vi har använt både hotell och privatboende och det har alltid funkat bra.

 

Ps.. Den här behandlingsutrustningen är ett av alla de projekt vi haft tillsammans, jag och min man. Det är han som står för konstruktionen, material-och färgval samt målningstekniken. Jag satt vid symaskinen och sydde ångtältet. När vi startade AyurVeda Livsbalans AB hade vi ingen möjlighet att köpa en sådan här utrustning och dessutom behövde vi ju varsin.

Ett ångtält kostade då 25.000 kr + moms. Sedan tillkom kostnader för behandlingsbänk och shirodaraställning.

Så den som köper den här utrustningen får mycket för pengarna.Varma hälsningar

Pia Jonna


95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page