top of page

Supergott & nyttigt!

Uppdaterat: 21 jan.

Nu är den tid på året då vi mår allra bäst om frukten vi äter är tillagad. Och då vill tipsa om kokta päron!


Skala ett päron och dela det mitt i tu. Lägg det i en gryta med vatten så det täcker päronet och koka tills päronet är mjukt, ca 10 minuter. Ibland behövs längre tid.

Låt det svalna av innan du äter och strö gärna över lite mald ingefära. Supergott och nyttigt.


Kokt päron passar bra till frukost eller som mellanmål.


Och kokta päron är toppenbra då du vill ge kroppen kraft och livsenergi. Det är päron som snabbast ger näring till Ojas. Eftersom päron har en kombination av naturligt fruktsocker och kolhydrater så ger det ett utmärkt näringsflöde direkt till ojas i ditt hjärta och till din hjärna. (Enkelt förklarat är Ojas det som är direkt motsats till Ama).


Att äta päron eller annan söt frukt är också bra om du känner dig irriterad, sur eller upprörd. Att känna sig så brukar tyda på att Pitta-doshan ökat i kroppen. Du kan då även välja t. ex vindruvor, mango, vattenmelon och papaya. Det viktigaste är att frukten smakar sött och inte surt. Så t ex citrusfrukter är inte särskilt bra på att balansera Pitta-doshan.

Och just idag, när jag bestämt mig för att skriva det här inlägget om päron, kom en av mina fina, trogna kunder med päron som hon plockat i sin trädgård.

Tack!!! Härligt!!!


Kram

Pia Jonna
83 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page