top of page

Verona, opera och att bara vara...

Uppdaterat: 21 jan.

Jag vet inte om du läst mina tidigare inlägg här på bloggen. De senaste har handlat om resan ner till Italien och jag fortsätter mina reseberättelser. (Jag hade ju tänkt att jag skulle skriva lite varje dag under den tid vi var på resa, men det blev inte så. Och jag inser nu att det var bra. Jag behövde få leva i flödet och kunna ta dagarna som de kom. Bara få vara).


Nu är vi äntligen i Verona igen! Verona är både delmål och mål för oss denna gång. Ludde har länge haft en önskan om att uppleva Tosca på arenan här i Verona. Han bokade biljetter redan i november 2022.


Två dagar ska vi stanna i Verona.

Äntligen är det varmt väder, 28-29 grader.

Och veckan innan har temperaturen legat på 38 grader, får vi veta när vi checkar in på "vårt" fina hotell. Nu äntligen sol och det är varmt och skönt även i skuggan. Jag kan äntligen ha på mig en tunn klänning.

Vi promenerar in till Piazzan vid Arenan och det tar ca 20 minuter. Köper en panini (som alltid serveras varma i Italien) och sitter i skuggan och myser på en fint ställe, dricker ett glas öl (som sakta värms även fast man sitter i skuggan). Åh, jag tycker såå mycket om att vara här igen!

Jag vill gå in gränden och till den omtalade Julias balkong men det är en lång, lång kö och jag känner att det inte är så viktigt för mig så vi går därifrån. Det blir istället en espresso under ett parasoll.

Och på kvällen äter vi på en av alla de restauranger som finns på Piazzan vid Arenan. Att få vara en del av allt som pågår, det är en föreställning i sig. Allt är varmt och skönt och precis så som både min kropp och själ mår så bra av. Jag får även lättare att andas, det är som att hela jag slappnar av in i minsta cell Jag vet inte om jag kan sätta fingret på vad som är det bästa med att vara här. Det är så mycket som känns så positivt. Bara det att känslomässigt kunna ta in allt.

Så är det äntligen den kvällen när det är dags för operaföreställningen. Andra gången som vi besöker Verona och går på opera. Och även den här gången är det fullmåne. Såå vackert. Omkring 23.00 är Tosca över och vi promenerar till hotellet i den varma kvällsluften. Nöjda och med många intryck att smälta. Det var en starkt berörande känsla att få uppleva Tosca.

Nästa morgon lämnar vi Verona och åker mot Pescara, där har vi bokat boende för en vecka. Men vi ska ta en övernattning till innan. Så nu kör vi ut mot Adriatiska havet.

Hittills har vi träffat på så många trevliga människor. Vänliga och tillmötesgående. Jag är så tacksam för alla fina möten.

Fortsättning följer...


Allt gott!

Kram

Pia Jonna


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page