top of page

Verona, opera och att bara vara...

Uppdaterat: 16 okt.


Jag vet inte om du läst mina tidigare inlägg här på bloggen. De senaste har handlat om resan ner till Italien och jag kommer fortsätta skriva lite reseberättelser här. Jag hade ju tänkt att jag skulle skriva lite varje dag under den tid vi var på resa, men det blev inte så. Och det var bra, inser jag nu. Vi levde i flödet så mycket som det bara gick. Tog dagarna som de kom och bara njöt av att vara.

Alltsedan vi kom hem har jag känt att jag behövt acklimatisera mig på flera sätt. Jag har ett stort behov av att fortsätta känna efter hur jag vill att mitt liv ska vara nu när jag inte jobbar längre. Företaget finns ju kvar dock men ligger i vila.

Men hur som helst...

Nu vill jag berätta om när vi kom till Verona och om dagarna där.

Vilken underbar känsla! Nu är vi här igen!

Verona är både delmål och mål för oss denna gång. Ludde har länge haft en önskan om att uppleva Tosca på arenan i Verona. Så han bokade biljetter redan i november 2022.


Två dagar ska vi stanna i Verona.

Alltsedan vi åkte hemifrån har ju utomhustemperaturen inte varit så varm som jag hade hoppats på. Men när vi kom till Verona var det äntligen 28-29 grader. Och veckan innan hade det varit 38 grader, fick vi veta på hotellet.


Nu äntligen får jag njuta av solen, att det även är varmt i skuggan, promenera omkring i en tunn klänning, köpa en panini och sitta ner vid en mysig servering, (panini som alltid serveras varma i Italien), dricka ett glas öl som sakta värms även fast man sitter i skuggan. Wow; jag tycker så mycket om allt det där.

Och att framåt kvällen få sitta ner och äta vid någon av alla de restauranger som finns på Piazzan vid arenan. Få vara en del av allt som pågår, vilket är en föreställning i sig.

Allt är varmt och skönt och precis så som både min kropp och själ mår så bra av.

Jag får även lättare att andas, det är som att hela jag slappnar av in i minsta cell.

Efter att vi packat upp så var det träningsskor på och en ca 20 minuters promenad in till folkvimlet och arenan.


Jag ville gå in gränden och till den omtalade Julias balkong men att stå i en lång kö...Neej, så viktigt kändes det inte så det blev istället en espresso under ett parasoll.


Jag vet inte om jag kan sätta fingret på vad som var bäst när vi var där. Men bara att få vara där och att också känslomässigt orka och kunna ta in allt.


Och så här långt i resandet kan vi konstatera att vi träffat så många supertrevliga människor. Jag kan avslöja redan nu att det fortsatte så. Människor var så vänliga och tillmötesgående.

Jag är så tacksam för alla fina möten.

 
Andra kvällen i Verona var det dags för opera

Så kom då kvällen när det skulle bli dags för operaföreställningen. Det var en starkt berörande känsla att få uppleva Tosca.

Och fullmåne var det även den här gången. Så vackert...

Och när operan var slut omkring klockan 23 så promenerade vi hem i den varma kvällsluften. Nöjda och med många intryck att smälta.


(För många år sedan nu var vi i Verona på opera men tyvärr hade jag inte lika stor behållning av det den gången. Jag befann mig i utbrändhet och utmattning och varken kunde eller orkade njuta av det som nu). Så jag är tacksam för att Ludde ville tillbaka en gång till!

 

Nästa dag lämnar vi Verona och åker mot Pescara, där har vi bokat boende för en vecka. Men vi ska ta en övernattning till innan. Så vi kör nu ut mot Adriatiska havet...

Fortsättning följer...


Allt gott!

Kram

Pia JonnaP.S Lite om boendet i Verona. Jag tyckte det var så fint.

Vi hade bokat hotellet hemifrån och hotellet såg vackert ut och hade bra omdömen.

Fast ändå kände vi lite oro... Jag hade nämligen läst om att flera personer hade blivit bluffade på hotell och pengar. Att inget hotell fanns när de kom fram till resmålet.

Så lite oro fanns där inom oss båda. Skulle det vara lika fint som det sett ut på bilderna? Och var verkligen omdömena sanna? Och fanns det överhuvudtaget ett hotell?


Egentligen ganska konstigt att jag kände denna oro med tanke på att jag bokat hotell så många gånger tidigare och det har aldrig blivit fel.

Och det visade sig att vi oroat oss helt i onödan! Hotellet var vackert och kvinnan som driver hotellet var jättetrevlig. Dessutom har hon känsla för detaljer och att allt ska vara så bra som möjligt för de som ska bo där. Det finns Inte bara små flaskor med schampo, hårbalsam, lotion osv. utan det mesta som man kan tänkas behöva... Till och med sytråd!

Våningsplanet vi bodde på hade bara varit öppet sedan i maj i år så allting var nytt.

Kommer vi tillbaks till Verona igen kommer vi att boka det hotellet igen.12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page