top of page

Vet du vem du är?

Uppdaterat: 21 jan.

Ayurveda vill skapa balans

Begreppen VATA, PITTA, KAPHA är grundläggande för att förstå ayurveda.

Och varje människa består av olika blandningar av:

Vata (luft), Pitta (eld) och Kapha (vatten).


Enligt Ayurveda består allt i vår värld av tre livsenergier, vilka i sin tur består av fem element: rymd, luft, eld, vatten och jord.

Vata, Pitta, Kapha, som med ett samlingsnamn kallas för doshor, finns i hela vår tillvaro, i våra kroppar och även som yttre påverkan. De finns i årstiderna, under hela dygnet och genom hela vårt liv.

För att förstå och kunna ta till dig kunskapen och livsstilsråden behöver du lära in den komplexitet som de representerar.

Gör som barnet, lär av dom som redan förstår. Sakta men säkert kan du göra den här gamla kunskapen till din och få aha-upplevelser för varje nytt djup som uppenbaras för dig.

Ayurveda hjälper oss att minnas den vi var ämnade att bli

Som barn har vi oftast inte möjlighet att välja bort sådant vi inte tycker om eller inte vill ha. Fast det är ju när vi är små barn som vi är närmast sanningen.

Tyvärr så har de flesta av oss fått anpassa oss till andras behov och blivit “lurade” att tro på att vi inte får lita på vår egen inre sanning.Det är aldrig försent att ta tillbaks din egen sanning och börja leva efter den.

För längst inne i din innersta kärna uppenbarar den sig... Din sanning.


När jag själv började med Ayurveda kände jag en enorm lättnad att Ayurveda-kunskapen ger tillåtelse att vi får vara olika OCH att vi faktiskt är olika vi människor .

Att vi har olika behov beroende på vilken/vilka doshor vi består av. Och att de olika kroppskonstitutionerna/doshorna behöver olika livsstilsråd för att må bra och få vara i balans. Det gäller allt i livet.


Tack Ayurveda! Jag är evigt tacksam för all kunskap och kloka råd. Råden finns med mig varje dag!

Och jag har också under många år fått möjlighet att vägleda och lära ut Ayurveda. Ni är många som berättar att ni hittar balans i era liv med hjälp av alla ayurvediska råd ni fått ta del av.


Kom ihåg att varje människa är född med en livsuppgift som är till nytta för alla. Det är nyckeln till varje människas egen livsbalans.


Vilka blandningar av doshor har Du? Vilka är dina önskningar, dina behov och din längtan? Ge dig tillåtelse att leva ditt liv med hänsyn till dig själv och naturen och allt det som du är en del utav.

Kram

Pia Jonna


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page