top of page

En vecka i Pescara

Uppdaterat: 26 okt.

Kul att du vill hänga med mig här på bloggen!

Nu fortsätter min reseberättelse...


3 september åker vi från Fano tidigt på morgonen och jag har nu suttit på förarsidan och kört mil efter mil längst med Adriatiska havet.

Tänk att en Autostrada kan ha såå vacker utsikt. Kollar förstås på vägen men slänger blickar så ofta jag kan på havet på ena sidan och med allt annat vackert som Italien visar upp även när jag blickar åt höger. Vi har bilradion på nu som förstås självklart bjuder på italiensk musik. Jag har en härlig känsla inombords. Vet ju att vi snart är framme vid det som är vårt mål den här gången. Pescara, längre ner än så reser vi inte

den här gången.


Men innan vi kommer till Pescara finns en ort som heter Silvi, (Silvi med 18 000 invånare syns heller inte på den här kartan). Vi har varit där några gånger tidigare på semester och trivts där. Jag vill gärna att vi ett stopp där nu, så vi svänger av autostradan, letar upp den parkering vi känner till och som ligger intill stranden. Det är såå ljuvligt varmt och vi promenerar till en av restaurangerna för att äta lunch där.

Då vi ska beställa får vi veta att ingen lagad mat finns att köpa nu eftersom det är söndag.

Så vi tar det som erbjuds för dagen!Och att få sitta där och blicka ut över havet i den sköna värmen...


Åh, det är såå mycket njutning!


Då vi ätit klart kommer vi på att det brukar vara marknad i Silvi på söndagar! Det är alltid kul att gå på marknader i Italien. Grönsaker, frukt, och allt möjligt annat finns där i mängder. Men hinner vi dit innan de stänger? Trots att vi är ute i senaste laget åker vi ditåt ändå, i hopp om att det fortfarande ska vara öppet. Och så har jag en speciell önskan... Att hitta en liten väska till mobilen. Ersätta den som gick sönder i blixtlåset alldeles nyligen.


När vi kommer fram till marknaden har (som vi ju misstänkte) de flesta redan packat ihop. Bara några stånd med grönsaker och frukt finns kvar.

MEN... tro det eller ej, där finns ett stånd kvar med väskor, bälten m.m. och där hänger den... Väskan som passar mig perfekt! Det här är en av alla de gånger under resan som det jag bad om eller behövde "kom till mig". Och det är häftigt varje gång det händer även om det den här gången bara handlade om att ersätta en väska som gått sönder. Tacksam!

 

Pescara - Solstaden


Nu kör vi vidare med sikte på Pescara (Solstaden med 125 000 invånare) och väl framme där knappar jag in adressen till det B&B som vi bokat hemifrån. En vecka ska vi bo där. Vi kör runt ett flertal varv i området men nej, min GPS kan inte hitta adressen. Vi ger upp! Till slut hittar vi en parkering och tänker istället fortsätta leta till fots.

Så händer det igen... Det där att saker och ting faller på plats! Att man får den hjälp man behöver!

Då vi lämnat bilen och börjar gå ser vi en man och en kvinna lite längre bort och när vi närmar oss frågar mannen, på engelska, om vi behöver hjälp. (Bara det att den person som uppenbarar dessutom är engelstalande). Vi berättar om adressen vi söker och kvinnan börjar genast googla på sin mobil. Vi får veta att de bor där i närheten och att gatan vi söker ligger i en liten gränd och är svår att hitta. Ja, allt löste sig! Såå glada och tacksamma att vi fick den hjälpen!


Det fanns ingen stor skylt till B&B och gränden var verkligen liten och sliten. Dock var det väldigt rent, snyggt inuti...

Det är ett litet B&B som bara har tre rum och ett gemensamt kök. terrass och en trevlig hotellägare. Och ingen mer än vi är där just nu så vi har hela stället för oss själva.


Gemensam terrass! Ljuvlig att sitta på vid alla dagens måltider när det passade för det


Och när man kom ut ur denna lilla gränden och ut på den större gatan såg det ut så här! Just nu är det siesta och så gott som folktomt. Annars strömmar det av folk här på Via Firenze.Bilparkering finns vid Pescaras station. Vi säger hej då till vår bil som ska få stå parkerad där hela veckan som vi är i Pescara.

Efter allt bilåkande ska det bli skönt att bara promenera.Jag har verkligen längtat efter att äntligen få äta frukt och grönsaker som är superfärska. Och det känns verkligen att de har såå mycket Prana eftersom de inte haft några långa transporter.


Och de är inte bara superfärska och smakar supergott utan också väldigt mycket billigare här än hemma i Sverige.


Fortsättning följer om du vill hänga med mig här!
Ha det gott!


Kram

Pia Jonna
P.S. Jag har suttit och skrivit det här inlägget nu på eftermiddag/kväll (24/10).

Gjorde ett avbrott nyss för att kolla hur vädret ska bli här i Karlstad de närmaste dagarna. Gråmulet och 3 -4 grader!

Och så nämner meteorologen att det är varmt i Italien och att det är 31 grader i Pescara (!).


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page