top of page

Marmabehandling - ayurvedisk energibalansering

Uppdaterat: 21 jan.

Marmabehandling - ayurvedisk energibalansering är den behandling som jag tycker allra mest om både göra och att själv få.


Marmabehandling är väldigt unik, tycker jag och många med mig. Behandlingen är behaglig, mjuk och samtidigt är den starkt berörande mentalt.

Jag använder speciellt utvalda marmaoljor och det är aromaoljor som tillverkas enligt urgamla ayurvediska metoder. Dessa oljor applicerar jag med lätt beröring på marmapunkterna, från hjässan till fötterna, på både fram- och baksida av kroppen, för att få igång energiflödet. Marmabehandling ska ej ges till gravida, före vecka 16. Och marmabehandling ska ej heller ges första dagen på menstruationen.


De flesta kommer till den här behandlingen för att de har ett behov av förändring i livet. Kan vara insikter om att livet behöver förändras och förnyas på olika plan. Det kan handla om att ändra på livsmönster och beteenden. Många gånger som personer gör stora förändringar när de blir stärkta mentalt. Saker och ting som känts jobbiga att förändra tar en vändning. Förändringen blir av. Utvecklingen fortsätter...


Under den här behandlingen kommer svaren från ditt djupare medvetande. Det kanske inte alltid är de svar eller budskap som du vill ha. Det kan hända att personen "inte är där" ännu och behöver längre tid på sig innan allt till slut faller på rätt plats.

Hela livsresan är en fråga om utveckling. Och det kan göra ont att växa men syftet med växande är att integrera den nya vishet som vi genom erfarenhet av livet skaffat oss.

Vi måste släppa det som vi inte längre behöver och det gäller allt. Den nya världen ligger framför oss som en möjlighet och den gamla ligger bakom oss som ett minne.


Det kan vara viktigt att inte prata för mycket efter behandlingen utan stanna kvar i det som händer i kroppen. Viktigt att lyssna på vad kroppen och sinnet ber om. Det allra bästa efter behandlingen är att bara vara i stillhet och i en stund för dig själv.


Marmabehandling är den behandling som jag gjort flest av under alla år sedan AyurVeda Livsbalans AB föddes 2010.

Det är såå många som kommit till mig under åren. Det var bara under pandemin som det blev ett avbrott med allt men nu är det verkligen igång igen. Och nu är det ju inte många veckor kvar att jobba innan jag ska pausa företaget med allt vad det innebär.

Men det är så många som vill att jag fortsätter och det är väldigt fint på många sätt. Få se när jag haft en längre paus vad som är meningen. Ayurveda finns i mitt liv för alltid, det vet jag bestämt.

Och att se den förändring till det bättre som många visar på när de går igenom flera marmabehandlingar värmer mitt hjärta och det känns verkligen att jag hjälper och läker människor. Det är ett meningsfullt arbete jag har... På många sätt...


Kram och kärlek

Pia Jonna


VAD ÄR MARMAPUNKTER? Marmapunkter är specifika punkter under eller på huden som transporterar meddelanden till de inre organen. Receptorerna omvandlar dessa stimuli till nervimpulser som färdas genom livsenergins egna kanaler – meridianerna – via centrala nervsystemet till de inre organen. Det är dessa receptorer som kallas marmas. Det finns 107 marmapunkter (vitala energipunkter/områden) på kroppen. Det är inåtledande nervändar som leder impulser från kroppens periferi till centrala nervsystemet t ex från sinnesorganen till hjärnan. Marmabehandling stimulerar dessa ingångar och receptorer, vilka genomgår förändring (depolarisering) och startar en aktivitet.12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page