top of page

Veckan i Pescara, forts...

Här fortsätter ledigheten, njutningen och tacksamheten för livet!...

Vår hotellvärd har förberett frukost till oss på terrassen. Det är ganska tidigt på dagen och luften är redan varm och skön. Efter frukosten drar vi ut för att ta reda på vad Pescara har att visa oss. Först blir det en tur ner till havet! Vi bor bara en kort promenad därifrån. När vi närmar oss märker vi att det blåser rejält men det ju varma vindar. Dock blir det inget bad nu utan vi fortsätter promenaden.

Här i Pescara har vi inte varit tidigare mer än att vi haft en hotellövernattning här samt gjort en snabbvisit hit med tåg från Silvi för många år sedan nu.


Stora buskar med lavendel växer längst strandpromenaden.
Ponte del Mare - gång-och cykelbron

Ja, här hamnade vi. Det är roligast att gå utan något speciellt mål för man hittar alltid något. Och nu hittade vi Ponte del Mare och promenerade över till andra delen av stan.


Ponte del Mare, är en snedkabelbro för cyklister och fotgängare och bron förbinder stadens södra del med den norra. Bron är 466 meter mellan landfästena och det upphängda däckets spännvidd på 172 meter. Den här är den största cykel- och gångbron i Italien och en av de största i Europa. (Bron öppnades och invigdes december 2009)

Vacker utsikt! Och här syns det på havet att det blåser mycket...


Nu har vi gått i några timmar och nu började magen ropa på lunch!

Och matställen finns det!

Populärt i Italien är att köpa pizzaslice. Det ligger uppradat i stora diskar och finns med massor av olika innehåll. Man väljer det man vill ha och biten värms i ugn och serveras i ett papper. Jag är absolut ingen vän av pizza men det här konceptet gillar jag. Lagom stora bitar och fyllning som t ex spenat, zucchini, tomat och andra grönsaker. Gott!


På hemväg igen till hotellet och nu snart dags för havet!


Pescara har superlånga sandstränder med mjuk och skön sand även när man går ut i vattnet som är väldigt salt här. Det är också väldigt rent överallt både i vattnet och på stränderna. Och att staden, strandpromenaden, stranden och havet liksom sitter ihop gör att allt blir så naturligt.


Ljuvligt gott!

Så här läcker mat serveras det på lunchen vid restaurangerna vid havet. På den här strandrestaurangen är det även vita dukar som gäller. Och det är liksom inget märkvärdigt! Man är på stranden, blir hungrig, drar klänningen över bikinin och knallar in och sätter sig och beställer. Blöt i håret och med sand mellan tårna...


Marknader i Italien är speciellt, tycker jag!

Vi hade ingen aning vart nånstans i stan som marknaderna fanns men vi följde intuitionen och ja, det gick bra...

Det finns ju så mycket gott att köpa!

Och att tvätta för hand och utan centrifug går också bra. Tvätten var torr ganska så snabbt!


Golvet är så varmt så det nästa gör ont att gå på.


Solen steker på ryggen.


Underbart!Det blir många matstunder på terrassen


Frukost och ibland också lunch och middag. Och att sitta där på kvällen när mörkret sänker sig och det fortfarande är så varmt... Klart jag njuter...

 

Vi träffade ett yngre par från Krakow som bodde på samma B&B. Vi käkade frukost tillsammans på terrassen och satt kvar länge och pratade varje morgon. Ingen som hade bråttom och vi hade det där goda samtalen. Fint och minnesvärt.

 

Det är lätt att trivas och njuta när det går att ta dagen som den kommer. Att få möjligheten att köpa färska frukter och grönsaker. Äta färsk fisk och färska skaldjur.

Att få var i stunden och ta in allt som sker. Få känna denna tacksamhet över att vi har möjlighet att resa till det här landet och också få möta den här vänlighet på alla ställen vi kommer till.

 

Veckan i Pescara blev väldigt härlig på många sätt. Och vi fick "hjälp" även när vi skulle hämta bilen på parkeringen. Vi hade tänkt att ta den till vårt hotell för att underlätta med våra väskor. Men nej, nåt sa oss att vi INTE skulle hämta bilen utan att istället gå flera vändor. Och mycket riktigt blev det bra. Det pågick nämligen ett stadslopp och hela den delen av stan var avspärrad och det hade inte funnits en enda möjlighet att tråckla sig in och fram till vårt hotell. Allt blir och är precis så som det ska vara.

 

Nu kör vi ut från betalparkeringen och till en plats som jag vet väntar på mig/oss. Inte för att vi har något bokat, men jag vet vart jag vill återvända och jag känner på mig att det finns ledigt rum där till oss...


Så fortsättning följer!

Varm kram

Pia Jonna

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page