top of page

Veckan i Pescara, forts...

Uppdaterat: 21 jan.

Här fortsätter ledigheten, njutningen och tacksamheten för livet!...

Vår hotellvärd har förberett frukost till oss på terrassen. Det är ganska tidigt på dagen och luften är redan varm och skön. Efter frukosten drar vi ut för att ta reda på vad Pescara har att visa oss. Först ut blir förstås havet och vi bor bara en kort promenad därifrån. När vi närmar oss märker vi att det blåser rejält men det är ju varma vindar. Dock blir det inget bad nu utan vi fortsätter promenaden. Vi har varit här i Pescara för många år sedan. Men bara på kort visit. En hotellövernattning och en gång tog vi tåget hit när vi semestrade i Silvi.

Ponte del Mare - gång-och cykelbron i Pescara, här hamnar vi nu. Det är kul att gå utan något speciellt mål för alltid hittar man något man inte sett förut. Nu hittar vi bron som sammanlänkar stadens södra del med den norra. Bron är till för cyklister och fotgängare och bron mäter 466 meter mellan landfästena och det upphängda däckets spännvidd är på 172 meter. Det är den största cykel- och gångbron i Italien och en av de största i Europa. (Bron öppnades och invigdes december 2009)


Nu har vi gått i flera timmar och det är dags för lunch! Och matställen finns det!

Det är populärt i Italien att köpa pizzaslice. Det ligger uppradat i stora diskar och finns med massor av olika smaker. Man väljer den bit man vill ha, slicen värms i ugn och serveras i ett papper. Jag är absolut ingen vän av pizza men det här konceptet gillar jag. Lagom stora bitar och det finns fyllning som t ex spenat, zucchini, tomat och andra grönsaker. Gott!

Pescara har superlånga sandstränder med mjuk och skön sand även när man går ut i vattnet som är väldigt salt här. Det är väldigt rent överallt både i vattnet och på stränderna. Och att staden, strandpromenaden, stranden och havet liksom sitter ihop gör att allt blir så naturligt.

 

Marknader i Italien är speciellt, tycker jag! Vi har ingen aning vart nånstans i stan som marknaderna finns men vi följer intuitionen och ja, vi hittar det vi söker.Det blir många fina stunder på terrassen. Där äter vi frukost och ibland också lunch och middag. Och att sitta där på kvällen när mörkret sänker sig och det fortfarande är så varmt... Vi njuter!
 

Vi träffar ett yngre par från Krakow som bor på samma B&B. Vi käkar frukost tillsammans på terrassen och sitter kvar länge och pratar varje morgon. Ingen har bråttom och vi har de där fina samtalen. Fint och minnesvärt.

 

Och det är lätt att njuta när det går att ta dagen som den kommer. Att få möjligheten att köpa färska frukter och grönsaker. Äta färsk fisk och färska skaldjur. Att få var i stunden och ta in allt som sker. Få känna denna tacksamhet över att vi har möjlighet att resa till det här landet och också få möta den här vänlighet på alla ställen vi kommer till.

 

Veckan i Pescara blir härlig på många sätt. Och vi får "hjälp" även när vi ska hämta bilen på parkeringen, som ligger några kvarter från vårt B&B. Vi har tänkt hämta den för att slippa släpa på all packning. Men intuitionen säger att vi INTE ska hämta bilen. Och mycket riktigt! Det visar sig att det pågår ett stadslopp och hela den delen av stan är avspärrad och det finns inte en enda möjlighet att tråckla sig in och fram till vårt hotell. Allt blir och är precis så som det ska vara. Tacksam än en gång!

 

Så sitter vi återigen i bilen och kör nu ut från betalparkeringen i Pescara. Nu har vi inget mer förbokat hotell men jag vet ett speciellt ställe som jag vill återvända till. Där vill jag att vi ska tillbringa flera dagar. Och jag känner på mig att det kommer att finnas ledigt rum till oss där.

Så fortsättning följer!


Varm kram

Pia Jonna

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page