top of page

Ner genom Europa

Uppdaterat: 21 jan.

Här hittar du inledningen på resan...

28 augusti.

Vi lämnar Fulda tidigt och fortsätter vår resa ner genom Tyskland i mycket trafik.

Efter en stund börjar det ösregna! Så mycket så det går knappt att se bilen framför oss. .

Och så håller det på i nästan 30 mil! Och dessutom har utomhus-temperaturen sjunkit till 13 grader! Och all utsikt är bara att glömma, regnet är det enda vi ser.

När vi kommer till Österrike har det slutat regna men det är fortfarande väldigt kyligt och dimman ligger tät över Alperna. Innan vi åker in i Österrike köper vi "Vignette-märket" som ska klistras synligt på vindrutan. Det är en vägavgift som är obligatorisk för att få köra på motorvägar och motorleder i Österrike.

Vi åker på slingriga vägar med skarpa kurvor och tät trafik. Efter en stund kommer kurvorna allt oftare och stupen intill vägen känns oändligt djupa. Jag ber Ludde ta över ratten för han är inte det minsta höjdrädd och med sina 30 år som lastbilschaufför känns det mer rätt.


När det blir dags för nattstopp nr 2 har vi kommit till Innsbruck och strax utanför passerar vi betalstationen för Brennerpasset och betalar 7€.

Väl inne i Innsbruck (135 000 innevånare.) inser vi att det inte alls känns som rätt plats, just då. Säkert är det en fin stad men är mycket folk, mycket trafik och väldigt rörigt. Vi är trötta efter allt resande och regnande men åker vidare. Jag känner på mig att vi ska hitta ett lugnare ställe. Vi kör vidare och kommer till Matrei, som är en liten ort (5 000 innevånare). Det känns rätt och det finns hotellrum ledigt. Lugnet vi sökte finns där. Och eftersom vädret är kallt, blött och ruggigt så uppskattar vi att hotellet har en restaurang med härligt god mat så vi slipper ut och leta upp matställe.


29 augusti. När vi vaknar upp i Matrei nästa morgon är det dimmigt och utetemperaturen visar 8 grader! Vi åker mot Brennerpasset, det bergspass som utgör gränsövergång mellan Österrike och Italien.

Vi åker även över Europabron, som är Europas näst högsta bro, 657 m lång och 190 m hög, och ligger söder om Innsbruck och norr om Brennerpasset. Bron är en viktig förbindelse eftersom motorvägen mellan Tyskland och Italien går på den bron.


Snart passerade vi äntligen gränsen till Italien och vägen började gå neråt, neråt i flera mil.

Nu är vi äntligen i Italien!

Vi vill köra vidare mot Gardasjön och leta upp ett hotell där för övernattning nr 3.

Vid Riva del Garda har vi varit några gånger tidigare så det känns fint att komma dit igen.

Första gången vi var där var när vi åkte på motorcykel-semester till Italien för 21 år sedan.


Fortsättning följer...!

Kram

Pia Jonna


14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page