top of page

Genom ett regnigt Tyskland

Häng med!

Här hittar du inledningen på resan...

28 augusti.

Vi lämnar Fulda efter frukost och fortsätter vår resa ner genom Tyskland.

Efter att ha åkt en stund börjar det ösregna och det blir ett riktigt otrevligt oväder.

Mycket trafik och det regnar så mycket så det går knappt att se bilen framför oss.

Och så håller det på i nästan 30 mil! Och dessutom har nu temperaturen ute sjunkit till 13 grader.

Inte mycket det går att se av omgivningarna heller så värst många bilder blir det inte då. (Det nöjet kommer istället på vägen hem igen).


När vi kommer till Österrike har det slutat regna men det är fortfarande kyligt och dimman ligger tät över Alperna.

Österrike är väldigt vackert med fin natur.


Innan man åker in i Österrike måste man komma ihåg att betala en vägavgift för att få köra på motorvägar och motorleder i Österrike. Man köper ett speciellt märke "Vignette" som ska klistras synligt på vindrutan. Det finns att köpa på bensinmackar när man kommer in i Österrike.

Vi åker på slingriga vägar med en hel del kurvor, trafiken är tät även här. Jag kör en stund men när kurvorna kommer allt tätare och stupen intill vägen känns oändligt djupa ber jag Ludde att ta över ratten. Han är inte det minsta höjdrädd och han körde ju lastbil i över 30 år så han är en van chaufför.


När det blir dags för övernattning nr 2 har vi kommit till Innsbruck. Utanför Innsbruck passerar vi betalstationen för Brennerpasset och betalar 7€.

Vi åker in i Innsbruck (135 000 innevånare) men inser att där kändes det inte alls bra. Det är säkert en fin stad men inget vi orkade ta in när vi kom dit!

Det var så mycket folk och mycket trafik och väldigt rörigt. Neej, där ville vi inte vara kvar alls. Så även om vi var trötta efter allt resande och regnande så åkte vi vidare.

Jag kände på mig att vi skulle hitta något som kändes bra. Så vi körde vidare och kom till Matrei, en liten ort med 5 000 innevånare. Här stannade vi vid det första hotellet vi kom till. Där skulle vi ha vår andra övernattning. Där kändes det rätt och det fanns hotellrum ledigt. Lugnet vi ville ha just då hittade vi där.

Och eftersom vädret var kallt och blött när vi kom fram dit så uppskattade vi verkligen att hotellet även hade en restaurang med härligt god mat så vi slapp åka och leta efter det.


29 augusti.

När vi vaknar upp i Matrei nästa morgon är det dimmigt och temperaturen ute visar att det är bara 8 grader.

Den här utsikten har vi den här morgonen i Matrei med Alptoppar som försvinner i dimman.


Här åker vi i Brennerpasset.

Brennerpasset är ett bergspass som utgör gränsövergång mellan Österrike och Italien. Passet har fått sitt namn efter orten Brenner, som ligger i regionen Trentino-Sydtyrolen i Italien. På den österrikiska sidan gränsar det mot förbundslandet Tyrolen.


Här åker vi på Europabron

Europabron är Europas näst högsta bro. Den är 657 m lång och 190 m hög och ligger söder om Innsbruck och norr om Brennerpasset. Den är en viktig förbindelse eftersom motorvägen mellan Tyskland och Italien går på den bron.


Snart passerade vi äntligen gränsen till Italien och vägen började gå neråt, neråt i flera mil.


Nu är vi i Italien!

Vi vill nu köra vidare mot Gardasjön och leta upp ett hotell där för övernattning nr 3.

Vid Riva del Garda har vi varit tidigare några gånger så det ska bli härligt att få komma dit igen.

Första gången vi var där var när vi åkte på motorcykel-semester till Italien för 21 år sedan.


Fortsättning följer...!


Kram

Pia Jonna


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page