top of page

Ner genom Europa


Häng med!

Här hittar du inledningen på resan...

Den här resan gör vi med egen bil från Sverige ner till Abruzzo i Italien. Med stopp och övernattningar på lite olika platser. Både dit och hem.


Det var första gången som vi åkte ner genom Europa med egen bil.

För 21 år sedan gjorde vi vår första resa till Italien fast då med motorcykel och till andra sidan av landet. Då gick resan från Filipstad (där vi bodde då) och ner till Malmö och vidare över Öresundsbron och ner till Neapel.

Packning på en motorcykel och för 5 veckor det kräver planering in i det minsta det.

 

Den här gången gjorde vi det enkelt för oss... Vi åkte från Karlstad - Göteborg och sedan färjan över till Kiel.


Wow, vilken härlig känsla det var att packa in allt bagage i sin egen bil. Kändes verkligen lyxigt! Och det är alltid så många grejer jag vill ha med mig! Det är många ayurveda-produkter och andra må-bra-saker som följer med mig även när jag är på resa.

Så nu kunde jag blanda flera flaskor med sesamolja och med olika eteriska oljor.

Det är ju så härligt och bra att använda de eteriska oljorna utifrån dess egenskaper: värmande - svalkande, uppiggande - lugnande.

I min packning fanns t ex även Kokosolja (bra till hudvård m.m.), Trifala (för att hålla magen i fas), Swaralin (kanonbra för halsen), Udana (även den är bra för hals och luftvägar), Avipattikar (om magen skulle protestera mot någon mat), Lakshmi solkrämer (en favorit), yogamatta, flera par skor m.m. Ja, bilen fick svälja rätt mycket packning, helt enkelt!

Här njuter jag i solen och väntar på att färjan ska lämna Göteborg!


Vi kunde köra in på färjan bland de första, så det gick smidigt och bra.

Och vi hade tur med vädret! Inget blåsväder till min stora lycka.

Eftersom vi hade turen att komma på färjan tidigt och smidigt i Göteborg hade vi förstås förhoppning om att komma av färjan lika snabbt i Kiel. Men icke...

Klockan 09.15 stannade vi till i hamnen i Kiel men det tog 1,5 timma innan det var vår tur att köra i land.


Men hur som helst nu var vi i Tyskland och kunde börja resan neröver. Det var mycket lastbilstrafik och trafik överhuvudtaget den här morgonen. I efterhand kan vi konstatera att det inte var så lyckat att komma till Kiel en måndag morgon. (Hem åkte vi sista biten upp till Kiel på en lördag och det gick hur lätt som helst).


En flera mil lång bilkö...

Riktigt så illa blev det inte i vår körriktning, dock nån enstaka kö och inte speciellt lång väntetid.


Men, något mer frustrerande var maten som fanns att köpa längst Autobahn! Det är verkligen ett sorgligt kapitel för sig! Oj, där har det hänt mycket sedan vi åkte med motorcykeln för 21 år sedan. Då fanns det bra restauranger att stanna till på och där det gick att köpa varm och tillagad mat. Alltså på riktigt... Men nu fanns inget av det kvar. Restaurangerna hade bytts ut mot riktigt dåliga och ruskigt dyra snabbmatsställen!


På hemvägen tog vi konsekvenserna av det och löste det på ett bättre sätt! Genom att åka av Autobahn och köra några mil till närmsta stad.

 

Dags för den första övernattningen i Tyskland!


Ludde hade rekat lite olika städer innan vi åkte hemifrån och hade som förslag Fulda. Så ditåt svängde vi av för att leta hotell för första natten. Vi hittade rätt snart ett hotell med ett rum ledigt till oss.

Hotel Am Dom i Fulda

Fulda, med sina 68 000 innevånare, kändes som en positiv stad, fast för oss blev det ju bara en eftermiddag/kväll där.

Det fanns massor med härliga uteserveringar och mycket folk satt ute även fast det inte var direkt varmt väder.Det var tyvärr lika kyligt i Tyskland som det var i Sverige när vi åkte hemifrån!

Vi hittade en italiensk restaurang i en mysig källarlokal. Efter maten blev det en kvällspromenad på stan och det fick bli vår avslutning på första dagen i Tyskland.

 

Nästa dag när vi vaknar ska vi åka vidare mot Österrike.

Tyskland är ju ett väldigt stort land att åka genom men det är lugnt för vi har inga tider att passa på förrän vi ska vara i Verona den 31 augusti. Där har vi förbokat både hotell och biljetter till Operan.

Det är det vi har som både delmål och mål innan vi ska fortsätta ut till Adriatiska havet och vidare ner till Abruzzo och Pescara.


Men innan det ska vi stanna till i Österrike och sedan ta oss över Brennerpasset för att åka vidare in i Italien.


Så fortsättning följer...


Ha det gott!

Kram

Pia Jonna
9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page